Gizlilik Politikası

Özetle: Bize verdiğiniz bilgilerin gizliliği ve mahremiyetine saygı duyuyoruz. TradingView ancak ve ancak ödeme işlemleri için gerekli olması durumunda kişisel verilerinizi üçüncü parti firmalarla paylaşacaktır.

Hakkımızda

TradingView, Inc. (“TradingView” veya “Biz”) TradingView.com websitesinin ("Website") ve orada toplanmış tüm bilgilerinin tek sahibidir. TradingView, üyelerinden bilgileri Websitesi aracılığı ile farklı yollarla toplar.

Aşağıdaki Gizlilik Politikası aşağıdakiler de dahil olmak üzere bilgileri nasıl toplandığımızı, işlediğimizi, sakladığımızı ve paylaştığımızı açıklar:

  • TradingView web sitesi aracılığıyla toplanan kişisel bilgiler
  • Web sitesi aracılığı ile üçüncü tarafların toplamış olduğu kişisel bilgiler
  • Toplanan kişisel bilgileri nasıl kullanıyoruz
  • Bu bilgileri kimlere paylaşabiliriz
  • Üyelerimizim kişisel bilgileri korumak için Güvenlik prosedürlerimiz
  • Kişisel veriler konusunda üyelerimize nasıl haklar sağlıyoruz

Sitemizi kullanarak, Site Gizlilik Politikasını otomatik olarak kabul ediyorsunuz.

Bu Gizlilik Politikasında yer almayan amaçlar için kişisel verilerin toplanması ve kullanılması durumunda üyelerimizden her zaman izin alırız.

Çocukların gizlilik hakları

16 yaşından küçük çocuklarla bilgimiz dahilinde temas kurmuyor ve kişisel bilgileri toplamıyoruz. Eğer yanlışlıkla bu tip bilgileri toplandığımızı düşünüyorsanız, ebeveyn izni almamız veya bilgileri silmemiz için lütfen bizimle temasa geçin

Sadece Çevrimiçi Gizlilik Politikası

Bu Politika sadece websitemiz aracılığıyla toplanan bilgilere dairdir ve çevrimdışı toplanmış herhangi bir bilgiyle ilgili değildir.

Politika Güncellemeleri

Bu Politikayı websitemizde yayınlamak yoluyla zaman zaman güncelleme takdirimiz bulunmaktadır. Koşullardaki değişikliklerin size uyduğundan emin olmak için websitemizi ara sıra kontrol etmelisiniz. Gizlilik Politikasında yapılan belirgin değişikliklerde bilgilendirileceksiniz.

Gizlilik Politikamızın güncel sürümü en son 15 Mayıs 2018 tarihinde değiştirilmiştir.

Topladığımız kişisel veriler

Belirli piyasalardan sembolleri, fiyatları ve finansal verileri, ayrıca TradingView üyelerinin genele açık olarak paylaştıkları fikirleri ararken veya incelerken kişisel verilerin incelenmesi için onay vermek üzere bir hesap oluşturulması gerekmemektedir.

Eğer bir hesap oluşturmaya karar verdiyseniz, servislerimizi size sunabilmemiz için bazı kişisel verilerinizi bizimle paylaşmanız gerekmektedir.

Kayıt esnasında şunları sağlamanız gerekecektir:

  • e-posta adresiniz ve bir üye adı
  • aşağıdaki sosyal internet hizmetlerinden birine ait hesap bilgileriniz: Facebook, Twitter, Google+, Yahoo!, LinkedIn.

Bazı durumlarda telefon numaranızı belirtmeniz ve size ait olduğunu doğrulamanız gerekmektedir. Profil ayarlarınızda zorunlu olmamakla birlikte herkese açık olacak şekilde ayrıca ad ve soyadınızı ekleyebilirsiniz.

Üye adınız, e-posta adresiniz veya telefon numaranız gibi iletişim bilgilerinizi hesabınızı doğrulayarak hizmetlerimizin güvenliği ile birlikte güvenliğinizi sağlamak, spam, hile ve kötüye kullanımı engellemek amacıyla kullanmaktayız.

Ayrıca, PRO/PRO Plus/Premium Hesaplarına kayıtlı kullanıcılar ("Ücretli Kullanıcılar") ödeme bilgilerini (isim, kredi kartı bilgileri veya PayPal hesap bilgileri) sağlamalıdır. Bu bilgiler yalnızca faturalama amacıyla kullanılır ve PayPal tarafından işlenir, bu bizim ödeme işlemcimizdir. Ödeme yaparken, kişisel ve kredi kartı bilgilerinize erişimimiz yoktur. Siparişi işleme koyma konusunda herhangi bir sorunumuz olursa, verdiğiniz e-posta adresi sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

IDC'den piyasa verileri satın aldığınızda, iletişim bilgilerinizi, telefon numaranızı, adresinizi, e-postanızı ve imzaladığınız sözleşmeyi paylaşıyoruz. Bu veriler ilgili borsalara erişim sağlayabilmeniz için IDC tarafından ayrıca işlenmektedir.

Bir eğitim videosu satın aldığınızda üye isminiz ve e-posta adresinizi içeriğin üreticilerine iletiyoruz.

Websitesine, siteye ve servise sosyal Internet hizmetleri (Facebook, Twitter, Google+,Yahoo!, LinkedIn) hesabınızı kullanarak kayıt olduğunuz zaman, ilgili servis kullandığınız hesabınızla ilişkili kullanıcı adı ve e-posta adresini bize yollar. Kişisel verilerinizi işleyen ve bunları bize sağlayan üçüncü partilerle ilgili bir kontrolümüz ve sorumluluğumuz yoktur.

Kişisel bilgiler nasıl toplanır

Profil

Profil, her bir kullanıcının görüntüleme tercihlerini ayrıntılandıran bir bilgi kümesidir. Pazarlama amaçlı olarak kayıtlı kullanıcı ayarlarını kullanmıyoruz. Kullanıcı ayarları (grafik ayarları, araç çubukları, düğmeler, vb.) sadece Web Sitesini kullanırken kullanıcı deneyimini özelleştirmek amacıyla tutulur. Özel profil ayarlarınızı üçüncü taraflarla paylaşmayız.

Web sitesinde profilinizi oluşturduğunuzda, diğer kullanıcıların veya ziyaretçilerin Web sitemizdeki herkese açık profilinize erişebileceğini ve kendiniz hakkında hazırladığınız bilgileri görebileceğini kabul edersiniz.

Çerezler

İstatiksel bilgileri toplama ve analiz etme amacı ve ayrıca güvenliği sağlama ve spam'le savaş için çerez dosyalarını toplamaktayız. Kullanım şartları ile ilgili daha fazla bilgi Çerezler Politikamız sayfasında bulunabilir.

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezleri kabul edebilirsiniz veya reddedebilirsiniz. Ancak, çerezler reddedilirse Sitedeki tüm etkileşimli özellikleri kullanmayabilirsiniz ve ücretli erişilen bölgelere giremezsiniz.

Günlük Dosyaları

Çoğu web sitesi gibi, web sunucusu günlük dosyalarını kullanıyoruz. Kayıt dosyalarımızdaki kayıtlar arasında internet protokolü (IP) adresleri, tarayıcı türleri, internet servis sağlayıcıları (ISP'ler), yönlendiren sayfalar, çıkış sayfaları, platform türleri ve tarih/zaman damgaları bulunur. Siteyi yönetmek, site planlama amaçları için geniş trafik bilgileri sağlamak ve hizmet şartlarımıza uyulmasını sağlamak için web sunucusu günlük dosyalarını kullanırız. IP adresleri, web sunucusu günlük dosyalarımızda kişisel olarak tanımlanabilir bilgilere bağlı değildir.

Cihaz bilgisi

Siteyi ziyaret etmek için kullandığınız cihazlarla ilgili şu bilgileri topluyoruz: cihazın IP adresi, işletim sistemi ve tarayıcı versiyonu. Bu bilgileri spam'leri ve servislerimizin kötüye kullanımı engellemek için topluyoruz.

Web işaretçileri (Düz GIF'ler)

Web işaretçileri, kullanım şekillerini izlememize, belirli bir sayfayı ziyaret eden üyeleri saymamıza, gibi veriler toplamamıza olanak veren benzersiz bir tanımlayıcıya sahip küçük grafiklerdir. Web işaretçileri sadece kısıtılı veriler toplamakta, bir çerez numarası, sayfa görüntülenmesi ait zaman ve tarih ve web işaretçisini bulunduğu sayfanın açıklamasını içermektedir. İşaretçiler kişinin tanımlanmasını sağlayacak bilgiler içermeyip sadece Websitesinin etkinliğini takip etmek amacıyla kullanılmaktadır. İşaretçileri Google Analytics servisi ile ilişkili olarak kullanmaktayız. Websitemiz ile ilgili üretilen bilgiler Websitesinin kullanımı ile ilgili raporlar üretmek amacıyla kullanılmaktadır. Bu bilgileri servislerimizi daha ileri seviyelere taşımak, geliştirmek ve test etmek amacıyla kullanıyoruz.

Google bu bilgiyi saklayacaktır. Daha fazla bilgi için lütfen Google gizlilik politikası sayfasını inceleyin.

Diğer sitelere bağlantılar

Bizim takdirimize bağlı olarak Web sitemizden diğer web sitelerine bağlantılar (web linkleri) ekleyebiliriz. Bu web siteleri üçüncü taraflarca ayrı ve bağımsız gizlilik politikaları ile çalıştırılabilir. Bu nedenle, bağlantılı sitelerin içeriği, etkinlikleri veya gizlilik politikaları için hiçbir sorumluluk veya yükümlülüğe sahip değiliz. Ziyaret ettiğiniz her sitenin gizlilik politikasını okumanızı öneririz. Bu Gizlilik Politikasının yalnızca Web Sitemiz (TradingView.com) tarafından toplanan bilgiler için geçerli olduğunu hatırlatırız.

Reklam

Websitemizde reklam gösteriyoruz ama reklam verenlere sizinle ilgili herhangi bir bilgi vermiyoruz. Reklam verenlere izlenim ve tıklama sayıları ile ilgili genel istatistikler veriyoruz.

Barındırma sağladığımız grafik çizim çözümlerimiz

Bazı iş ortakları grafik çözümlerimizi kendi web sitelerinde kullanıyor. Bu tür siteler, "Powered by TradingView" veya benzeri mesajlar görüntüleyebilir. Bu mesajlar mevcut olsa bile, bu sitelerin gizlilik politikalarını kontrol etmiyoruz. Ziyaret ettiğiniz her sitenin gizlilik politikasını okumanızı öneririz.

Halka Açık Profil

Websitemizde bir profil oluşturduğunuzda, diğer üyelerin ve ziyaretçilerin Websitemizdeki genel açık profilinize erişebileceği ve kendi hakkınızda girdiğiniz bilgilere ulaşabileceklerini kabul etmiş olursunuz. Yatırım işlemleri ile ilgili sitemizi ziyaret ettiklerinde sizinle ilgili ulaşabilecekleri bilgiler şunlardır: piyasa bilgisi (yayınlanmış fikir ve komutlar, ilgilendiğiniz piyasalar, en çok bahsedilen semboller), sosyal bilgiler (takipçiler ve takip edilenler listesi ile takip ettiğiniz ve yorum yaptığınız fikirler), iletişim bilgileri (hakkında bölümündeki lokasyon, Twitter, websitesi), topluluk içerisindeki statünüz (Moderatör ve Pro rozetleri, itibar puanları, görüntülenme, beğeni, takipçi gibi istatiksel bilgiler, üye olma ve sisteme son giriş tarihleri). E-posta adresiniz (siz görünmesini istemediğiniz sürece) görünebilir değildir.

Genele açık Grafikler ve Fikirler

Websitemiz, Kayıtlı Üyelerine Internet ortamında üzerine gösterge ve ("Fikirler") eklenmiş Grafikleri, Fikir Paylaşımı özelliğimizi kullanarak paylaşmalarına olanak sağlar.

Fikir yayınlama özelliğini kullanarak fikrin içeriğini ve de sizi tanımlayabilecek yazar isminin gösterilmesine izin vermektesiniz.

Özel fikirler de paylaşabilirsiniz. Profilinizde görünmeyecek ve arama motorlarınca endekslenmeyecektir. Sadece doğrudan linkine sahip olan kullanıcılar görebilecektir.

Sohbetler ve Özel Mesajlar

Genele açık ve özel sohbetler aracılığıyla diğer üyelerle iletişim kurduğunuzda mesajlarınızı ve ilgili bilgileri saklar ve işleriz. Uygunsuz içerik, izin verilmeyen resimleri engellemek ve spam'in önüne geçmek için linkleri incelemekteyiz. İletişim için özel mesajlar kullandığınızda karşı tarafın mesajınızın bir kopyasına sahip olduğunu aklınızda bulundurun. Hesabınızdan bu diyaloğu silseniz bile karşı tarafta kalabilir. Alıcılar bu mesajları kopyalayıp saklayabilir ve başkaları ile paylaşabilirler.

Güvenlik

Yazdığınız bilgileri korumak için Güvenli Soket Katmanı (SSL) şifreleme teknolojisini kullanıyoruz. Bu teknoloji sizin bilgilerinizi TradingView veya PayPal'a iletirken, başka birileri tarafından okunamamasını sağlıyor. Güvenli sayfamızda olduğu zaman, sipariş sayfamız gibi, tarayıcı sayfasında "kilit" işareti görünecektir, bu işaret Sitemizle güvenli, şifrelenmiş bir bağlantı kurulduğunu göstermektedir. Sitemizin güvenli ve endüstri standartlarını karşılamış olması için sıkı çalışıyoruz. Ayrıca, güvenlik duvarları, kimlik doğrulama sistemleri (örn., Parolalar ve kişisel kimlik numaraları) ve sistemlere ve verilere yetkisiz erişimi kontrol etmek için erişim denetimi mekanizmaları gibi başka önlemler de kullanıyoruz.

Fziksel güvenlik ölçümleri de dahil olmak sistemlerimize yetkisiz erişimin önüne geçebilmek üzere sürekli olarak veri toplama, saklama ve işleme yollarımızı geliştiriyoruz.

Çevrimdışı üye bilgilerini korumak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Tüm üyelerin kişisel bilgileri sadece bizim ofislerimizde sınırlıdır. Bu bilgileri sadece onları işleme yetkisi olan personel erişebilir. Tanımlanabilir kişisel bilgileri saklayan sunucular, güvenli bir ortamda kilitli bir tesiste yer alıyorlar.

Kişisel bilgiler nasıl kullanılır

Hesap Yönetimi

Tüm yeni üyelerimize e-posta adreslerini onaylamaları için hoşgeldin etkinleştirme mesajı gönderiyoruz.

Ücretli Üyeler, aylık otomatik yenilenen abonelikleri için kartlarının faturalandırma ile ilgili herhangi bir sorunu varsa PayPal'dan bir bildirim e-postası alacaktır.

Üyeler bu mesajların gelmesini iptal edemez ancak hesaplarını devre dışı bırakabilirler.

Sosyal Bildirimler

Sizi takip etmeye başlayan/fikriniz beğenen yeni üyeler ve takip ettiğiniz üyelerin yeni fikirleri hakkında size hatırlatma e-postaları gönderebiliriz. Bu tip haber bildirimlerini almayı istediğiniz zaman kullanıcı ayarları sayfasından değiştirebilirsiniz.

Duyurular ve Bültenler

Bazı durumlarda servislerle ilişkili anonsları veya önemli haberleri göndermek gerekebilir. Örneğin, eğer servislerimiz uzun süreli olarak kesintiye uğrar veya önemli bir fonksiyon değişikliği yayınlanırsa tüm kullanıcılarımıza bir e-posta mesajı gönderebiliriz. Ayrıca, bazen e-posta adreslerinize pazarlama mesajları iletebiliriz. Üyelerimiz bu tip mesajları almayı gelen e-postalardaki üyelikten çıkış linklerine tıklayarak engelleyebilirler.

Müşteri Desteği

Bir destek kaydı açtığınızda iletişim bilgilerinizle birlikte cihazınızla ilgili bilgi, server kayıtları, sorunu çözebilmek için destekleyici materyallerle (videolar, ekran görüntüleri) birlikte problemin açıklamasını toplamaktayız.

API

Eğer API servislerimizi kullanıyorsanız (Grafik Kitaplığı, İşlem Terminali, REST API gibi) bu servisleri sunmamız ve destek verebilmek için kişisel verilerinizi işleyebiliriz.

Yasal gereksinimler

Yasalara uyumun sağlanması için gereki olması durumunda yasa uygulayıcı otoritelere, devlet veya hükümet organlarına iletmek üzere bilgilerinizi saklayıp gönderebiliriz. Mahkeme veya celp emirleri ve ayrıca yargı ve düzenleyici süreçlere yanıt olarakta bu bilgiler verilebilir.

Üye hakları

Genel Veri Koruma Düzenlemesi (GDPR-KVKK) ile uyumlu olarak, verilerinize erişim, düzeltme, taşıma ve silme haklarına sahipsiniz. Ayrıca verilerinizin nasıl işlendiğine itiraz etme ve söz konusu işlemeyi sınırlama haklarına da sahipsiniz.

Size sağladığı haklar:

  • doğrudan pazarlama amaçlı verilerinizi işlenmesine itiraz. Bu işlem pazarlama e-postalarındaki Üyelikten Çık linkine basılarak yapılabilir.
  • e-posta ile servis bilgilendirmesi almama (örneğin takip ettiğiniz bir üyemizin yeni bir grafik yayınlaması, vb. gibi). Bu işlem bildirim ayarları sayfasından yapılabilir.

Verilerin görünmesi ve düzeltilmesi

Her üye kendisine ait kişisel verileri profil ayarları yoluyla görüp düzenleyebilir.

Verilerin silinmesi

Websitemizi kullanmayı reddetme ve hesabınızın silinmesi hakkına sahipsiniz. Destek ekibimiz bu konuda yardımcı olacaktır. Makul bir zaman dilimi içerisinde talebinizle ilgili geri dönüş yapacağız.

Halen ücretli tarife aktifken hesabınızı silmeye karar verdiyseniz, kalan süre için para iadesi yapmadığımız aklınızda olsun lütfen.

Arama motorlarının ve benzeri üçüncü partilerin genel açık olan verileriniz bir kopyasını hesabınız kapandıktan sonra bir süre daha tutabileceklerini aklınızda bulundurun.Ayrıca önceden yayınlanmış fikirlerinizin sitede kalmaya devam edeceğini ve diğer üyelere gönderdiğiniz mesajların silinemeyeceğini de bilmelisiniz.

İletişim Bilgileri

Gizlilik Politikamız ile alakalı sorularınız veya önerileriniz varsa, lütfen destek ekibimize ulaşın.

Bu gizlilik politikasını onaylamıyorsanız, websitemizi kullanmayı bırakmalı ve aşağıda belirtildiği şekilde hesabınızı kapatmalısınız. Kişisel verileriniz işlenmesi onayınızı da iptal edebilirsiniz. Böyle bir durumda sitenin özelliklerine erişiminiz kısıtlanacak/hesabınız iptal olacaktır.

TradingView.com, Inc.
470 Olde Worthington Rd., Suite 200
Westerville, OH 43082

TR Türkçe
EN English
EN English (UK)
EN English (IN)
DE Deutsch
FR Français
ES Español
IT Italiano
PL Polski
SV Svenska
RU Русский
PT Português
ID Bahasa Indonesia
MS Bahasa Melayu
TH ภาษาไทย
VI Tiếng Việt
JA 日本語
KO 한국어
ZH 简体中文
ZH 繁體中文
AR العربية
Ana Sayfa Hisse Senedi Takipçisi Forex Takipçisi Kripto Takipçisi Ekonomik Takvim Nasıl Çalışır Grafik Özellikleri Kurallarımız Moderatörler Web Sitesi & Aracı Kurum Çözümleri Görseller Hisse Senetleri Grafik Çizim Kitaplığı Özellik İste Blog ve Haberler SSS Yardım ve Viki Twitter
Profil Profil Ayarları Hesap ve Ödemeler Destek Kayıtlarım Destek Ekibi Yayınlanmış Fikirler Takip Edenler Takip Edilenler Özel Mesajlar Sohbet Çıkış