US 100
Alış

אחרי ירידה של 17% בנאסד"ק - המדדים המובילים בארה"ב מתאוששים

נקודות חשובות

השוק האמריקאי מסיים את אחד השבועות התנודתיים ביותר של השנים האחרונות וסוגר בנר שבועי אדיר
הנאסד"ק כבר צנח 6.5% ביום שני בלבד אך סיים את השבועי חיובי לאחר התאוששות מהירה ומרשימה
ביטקוין עולה 24% מהשפלים של יום שני וסוגר גם את השבוע בעליות מפתיעות וחזקות
אירועי מקרו: נתוני אינפלציה בשלישי ורביעי, איראן (עדיין) מאיימת לתקוף את ישראל
קריסת הבזק של יום שני החדירה פחד רב אל תוך השווקים, דבר שיוכל לעזור לנו לעלות בתקופה הקרובה

התיקון הטכני מאחורינו?
אחרי 4 שבועות אדומים ברציפות, ירידה של 17% מהשיא ו"קריסת בזק" ביום שני, ייתכן שהמדדים המובילים בארה"ב סופסוף מצאו תחתית וסיימו את מגמת הירידה של החודש האחרון. התיקון, שהיה עמוק וחד מהצפוי, נבלם ביום שני לאחר שלרגע אחד היה נדמה שהנאסד"ק הולך לרדת 10% ביום אחד בלבד. השווקים נכנסו לפאניקה אדירה, כזו שלא ראינו מאז הקורונה (מדד הפחד הגיע ל-60) ומשקיעים וסוחרים רבים נפלו פעם נוספת במלכודת של וול סטריט ומכרו את כל נכסיהם בתחתית, רגע לפני שהשוק זינק למעלה בחדות.

היפנים מנסים לייצב את השוק: למרות שרבים מאמינים שהקריסה התרחשה בגלל המצב בין ישראל לאיראן או המיתון שעשוי להגיע בארה"ב, סביר להניח שהיא קרתה מסיבה אחרת לגמרי - העלאת הריבית ביפן, שגרמה לגופים מוסדיים גדולים לשלם סכומי עתק על ריביות גבוהות שלקחו במסגרת ה-Carry Trade המוכר בין היין היפני לדולר האמריקאי. נכון לעכשיו, היפנים הודיעו כי לא יעלו את הריבית כל עוד השוק לא יהיה יציב ונראה שהסכנה חלפה והשוק חזר להתייצב. לדעתי, מדובר בעוד נרטיב שהשוק השתמש בו על מנת להצדיק את הירידה החדה שסיבתה הייתה יותר פסיכולוגית מאשר מקרו כלכלית - וול סטריט רצו לנער כמה שיותר ידיים לפני המהלך הבא למעלה והם הצליחו בזה בענק.

מדד הפחד הגיע לרמה הגבוהה ביותר מאז הקורונה, אך צנח מאז ביותר מ-70%

אחד האירועים המשמעותיים ביותר של שבוע שעבר היה הזינוק החד במדד הפחד האמריקאי (VIX) - המדד, שמצביע על רמת התנודתיות והפחד בקרב המשקיעים בארה"ב, עלה ב-180% ביום אחד בלבד (שני) והגיע כל הדרך אל 65, הרמה הגבוהה ביותר בהיסטוריה לאחר המשבר הפיננסי של 2008 ומשבר הקורונה של 2020.

למרות שפחד לרוב מייצר עוד פחד, באופן היסטורי עליות חדות שכאלה לרוב מבשרות על סיומו של השוק הדובי או התיקון שמתרחש בשווקים. כאשר עושי השוק בוול סטריט הצליחו לנער כמה שיותר ידיים והוציאו כמה שיותר משקיעים וסוחרים בהפסדי ענק לאחר הירידות החדות, הם מתחילים לבנות מחדש את פוזיציות הלונג שלהם והשוק מתחיל להתאושש. לא סתם וורן באפט אמר שהזמן הכי טוב לקנות הוא כאשר יש דם ברחובות - וכאשר ה-VIX מגיע לרמה גבוהה כל כך, יש לא מעט דם.

למרות שההתאוששות יכולה לקחת זמן רב, ניתן לראות כבר עכשיו שהמדדים המובילים בארה"ב מחקו את כל הירידות של "יום שני השחור" והצליחו לסגור את השבוע האחרון בעליות שערים קטנות - הישג משמעותי מאוד ביחס לצורה שבה נפתח השבוע.

הנאסד"ק 100 השלים עלייה של כמעט 8% מהשפלים של יום שני בתוך 5 ימי מסחר בלבד, ביטקוין עלה 25% ונראה שהשווקים מצאו תחתית זמנית לאחר הפאניקה האדירה של יום שני בעקבות העלאת הריבית המפתיעה ביפן.

anlık görüntü


הנרטיב בשוק משתנה: חדשות טובות לכלכלה הפכו לחדשות טובות עבור השווקים

לאחר 3 שנים ארוכות שבהן השווקים היו צמאים לחדשות כלכליות חלשות (אבטלה גבוהה, שכר נמוך, תמ"ג נמוך, שינוי נמוך במועסקים ועוד) שיוכלו לתמרץ את הפד להוריד את הריבית, ייתכן שבשבוע האחרון ראינו שינוי אופי משמעותי בשווקים ובצורה שבה משקיעים מתייחסים לנתונים המקרו כלכליים שמפורסמים על בסיס קבוע.

לאחר ששיעור האבטלה בארה"ב זינק ל-4.3%, הרמה הגבוהה ביותר מאז משבר הקורונה, ראינו את השווקים יורדים בחדות ביחד עם הדולר (DXY) ותשואות האג"ח בארה"ב - תנועה לא אופיינית לשווקים שאנחנו מכירים בשנים האחרונות שלרוב עולים בזמן שהאג"חים והדולר נחלשים. בשבוע שעבר ראינו נתוני תעסוקה טובים ודו"חות ISM חיוביים ששלחו את המדדים לעליות - גם תנועה לא אופיינית לשוק של 2021-2024.

ניתן להסיק מכך שהמשקיעים מתחילים להסתכל על בעיות אחרות וחדשות - אם עד עכשיו הדאגה העיקרית בשווקים הייתה האינפלציה הגבוהה וגל נוסף של עליות מחירים וריביות גבוהות, נראה שהדאגה החדשה היא ממיתון כלכלי ודעיכה בעקבות הריבית הגבוהה. כעת, המשקיעים לא רוצים לראות יותר נתוני תעסוקה חלשים - שכן הם מחזקים את החשש שהפד היה צריך כבר להוריד את הריבית ושמאוחר מדי לתקן את הנזק שנעשה לכלכלה האמיתית.

מסיבות אלו, נתוני האינפלציה של השבוע (שלישי ורביעי) יהיו חשובים ביותר והתגובה של השוק אליהם תהיה מעניינת מהרגיל. האם המשקיעים יאהבו נתון אינפלציוני נמוך, או שנתון כזה יכול להתפרש בצורה שלילית בעקבות חשש ממיתון ודיפלציה? נכון לעכשיו אין לנו מספיק מידע על מנת לספק תשובה ברורה, אך הוודאות תגיע במהלך השבוע הקרוב.

על מנת שהתנודתיות הקיצונית לא תחזור לשווקים בקרוב, נקווה לנתונים נמוכים מהצפי אך לא בצורה חריגה שתגרום לדאגה בשווקים. המשקיעים רוצים לראות "נחיתה רכה" - תרחיש שבו האינפלציה יורדת ושוק העבודה לא נפגע. כעת, נראה ששוק העבודה נפגע והפד צריך להתחיל לפעול על מנת לתקן את המצב לפני שיהיה מאוחר מדי.

החוזים העתידיים על הריבית מתמחרים סיכוי של 50% שהפד יוריד את הריבית ב-0.5% בספטמבר הקרוב וסיכוי של 100% שהריבית תרד בלפחות 25 נקודות בסיס, שינוי משמעותי מאוד מהתחזיות של לפני דו"ח התעסוקה האחרון. נתוני האינפלציה של השבוע יכולים להטות את הכף אפילו עוד יותר לטובת הורדות ריבית חדות במידה ויצאו נמוכים מהצפוי.

ניתוח טכני: המדדים המובילים סגור שבוע שורי במיוחד למרות הצניחה של תחילת השבוע

למרות שמוקדם לדעת אם התיקון הטכני החד של השבועות האחרונים מאחורינו, אין אפשר להתעלם מהנר השבועי של שבוע שעבר בכל המדדים המובילים - נר ירוק גדול שכיסה את כל הירידות של יום שני ואף סגר בעליות שערים ברמה השבועית.

אם מסתכלים על החוזים העתידיים של המדדים (לדוגמה: US100), ניתן לראות נר פטיש שבועי על הממוצע נע 100, בדיוק אותה רמת תמיכה שבה השוק נבלם במהלך התיקון של אפריל האחרון. ה-RSI היומי צנח למתחת ל-30, המומנטום השורי התאפס בצורה מוחלטת בכל תצורות הזמן והנאסד"ק ירד במשך כמעט 5 שבועות רצופים.
כעת, לאחר שהשוק נבלם על רמות תמיכה חשובות והצליח להתאושש במהירות מהקריסה החדה של יום שני, קיים וגובר הסיכוי שהשוק יחזור למגמת העלייה שלו בשבועות והחודשים הקרובים - אך הסכנה מירידות בטווח הקצר עדיין קיימת. המצב במזרח התיכון עדיין לא ברור ומלחמה מול איראן יכולה לפרוץ בכל רגע, אירוע שיגרור השלכות שליליות על המתרחש בשווקים ולא יתרום לסיטואציה המורכבת ממילא.

בעקבות זאת, משקיעים רבים יעדיפו לקחת כמה שפחות סיכון בתקופה הקרובה ויתנו לאבק להתפזר לפני שיחזרו אל עסקאות הלונג שאליהם התרגלנו במשך השנתיים האחרונות.
Fundamental AnalysisTechnical IndicatorsTrend Analysis

Aynı zamanda::

Feragatname