Altın KFS'leri (US$/OZ)
Alış
Güncellendi

Pullback to buy zone before continue going up to TP area

371
i will waiting price going down to my buy zone,then find buy setup .

MY take profit area at 1982.43,2004.94,2029.38 and 2090.00
Not
Analisa gold 1H (xauusd) pada hari ini 10/3/2022 dijangka akan membuat kenaikkan ke 2090.00 setelah membuat pullback kotak buy zone

Kotak buy zone saya tanda mengunakan line RBS dan SBR menggunakan sebagai penanda aras perubahan arah jika price membuat rejection.Price sekarang masih membuat penurunan boleh di lihat mengunakan indicator AO yang menunjukkan price masih di dalam zone seller .

Saya menunggu price masuk ke zone tersebut dan akan mencari buy setup mengunakan kaedah break SNR dengan melihat perubahan arah di time frame yang kecil seperti 1m,5m dan 30m.

Tp berada di beberapa tempat yang saya rasakan price akan membuat pulback sebelum meneruskan lagi kenaikkan ke TP yang seterusnya.

Feragatname

Bilgiler ve yayınlar, TradingView tarafından sağlanan veya onaylanan finansal, yatırım, işlem veya diğer türden tavsiye veya tavsiyeler anlamına gelmez ve teşkil etmez. Kullanım Şartları'nda daha fazlasını okuyun.